VYPADÁVANIE A RAST VLASOV

12/09/2018


Čoraz častejšie sa stretávam u zákazničiek s vypadávaním vlasov. Pýtate sa ma nie len v salóne a cez Instagram na účinný recept proti vypadávaniu vlasov. To je prevažne buď sezónnou záležitosťou alebo je len dočasné, nie trvalé. Príčin môže byť hneď niekoľko: zlá životospráva, stres, hormonálne zmeny, vlasy často padajú vo väčšom množstve aj na jeseň či na jar. Vtedy ich vystriedajú nové "detské" baby vlásky najmä v oblasti nad čelom ako nová ofina alebo aj na spánkovej časti alebo po celej hlave. Denne vypadne priemerne 100 až 150 vlasov. Ak je vlasov viac, je potrebné navštíviť kožného lekára. Môže ísť o vnútorné ochorenie. vlasyd

Vlasy môžu vypadávať vo väčšom množstve aj po pôrode. Prevažne mi zákazníčky hovoria, že im vlasy počas tehotenstva vôbec nepadali a zrazu, keď začali kojiť šlo to dolu vodou. Takéto vypadávanie vlasov je normálne. Vtedy treba doplniť vitamíny avšak so zreteľom na bábätko.

Aj v prípade používania čiernej farby z drogérie môžu po rokoch vlasy rednúť. Dôvodom padania vlasov môže byť aj používanie nesprávnej vlasovej kozmetiky, či zdržiavanie sa v zafajčených priestoroch. Dôvodov je neskutočne veľa.

Zložitejšie to majú ľudia s Alopecia areata - choroba vypadávania vlasov, ktorá sa prejavuje ako kruhové holé miesta na hlave (viac info nájdeš v článku TU). 


Aby som pridlho nevysvetľovala, pridávam zopár domácich receptov proti vypadávaniu vlasov.

1. RECEPT
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt egg yolk

1 vaječné žĺtko
2čl ricínového oleja
2čl domáceho medu

Všetky ingrediencie spolu zmiešame v sklenenej nádobe. Zmes nanesieme ku korienkom vlasov alebo na postihnuté miesto. Masírujeme veľmi starostlivo do pokožky 2-3 minúty. Potom prikryjeme sprchovacou (gumenou - tá priesvitná s gumičkou) čiapkou a necháme pôsobiť 3 hodiny. Opakujeme dvakrát za týždeň. Celú procedúru opakujeme po dobu dvoch mesiacov.

 2. RECEPT
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt aloe vera
1čl ricínového oleja
1čl kokosového oleja
1 kapsula Vitamín E
1 list Aloe vera

Z Aloe vera vyškriabeme dužinu a cvšetky ingrediencie zmiešame spolu v sklenenej nádobe. Zmes zmixujeme na tekuto a nanesieme ku korienkom vlasov alebo na postihnuté miesto. Masírujeme veľmi starostlivo do pokožky 2-3 minúty. Potom prikryjeme sprchovacou (gumenou - tá priesvitná s gumičkou) čiapkou a necháme pôsobiť 30 minút. Opakujeme dvakrát za týždeň.


Zdroj foto: internet

Žiadne komentáre:

Autor obrázkov motívu: MadCircles. Používa službu Blogger.