10 TRIKOV PRE RÝCHLY RAST VLASOV

11/25/2018
Mnoho zákazníčok sa ma v salóne pýta, či poznám nejaký trik, niečo, na rýchly rast vlasov. Poznám ich hneď niekoľko a rozhodla som sa s vami o ne podeliť v tomto príspevku. vlasyd

Pred pár dňami som sa rozhodla ostrihať si vlasy. A hoci ich chcem mať čo najskôr dlhé, nedalo sa inak. Tie strapce na koncoch, beztvarý účes a neustále motajúce sa konce, mi dali každý deň zabrať. Mám veľmi jemné, trochu poškodené (už zregenerované) vlasy. Horšie je, keď niekomu navyše vypadávajú či nedržia vôbec požadovaný tvar. Vtedy je len jedna možnosť. Ostrihať ich. Preto som sa rozhodla, že okrem ostrihania mojich vlasov, skúsim aj rôzne tipy a triky na ich rast. Celý tento proces budem testovať na sebe a podložím ho neskôr foto dokumentáciou.




















1. TRIK - ČESANIE
Málokto vie, že správnym česaním vlasov je možné ich vypestovať do želanej dĺžky a dokonca docieliť ich zahustenie. To všetko však chvíľu trvá.
Ako si správne česať vlasy? Predkloňte sa, najlepšie nad vaňu a pre česanie použite riedku kefu s guličkami na konci. Ja v salóne používam najradšej túto od Olivia Garden.
V predklone si prečesávame vlasy smerom od korienkov tak, aby sme pritláčali guličky na kefe silnejšie o pokožku hlavy a pritom ju masírovali (môžeme aj krúživými pohybmi). Postupujeme klasicky ako pri česaní smerom ku končekom.


2. TRIK - MASÁŽ HLAVY
Na masáž hlavy odporúčam používať prípravky z drogérie alebo lekárne, či priamo z kaderníctva - vlasové vody a toniká. Moja obľúbená vlasová voda je z drogérie a tie mi najviac vyhovujú. Vy si môžete nájsť to svoje, čo najviac vyhovuje vám. Mne najviac vyhovuje na rast žihľavová alebo lopúchová voda.
Ak máte problém s mastnými vlasmi, odporúčam aj brezovú vodu. Je vynikajúca ak máte rýchlo mastiace sa vlasy (aspoň mne pomáha). 
Vlasovú vodu vmasírujeme do pokožky hlavy po umytí alebo aj do suchých vlasov. Masírujeme končekmi prstov ráno a večer cca 2-3 minúty (najlepšie 5 minút). Neodporúčam vlasovú vodu aplikovať iba na pokožku bez masáže. Vtedy stráca účinok.

Cibuľová voda
Skvelú vlasovú vodu si môžete pripraviť aj doma. Potrebujete na to iba 4 červené cibule a 1 liter vody. Vodu a cibule pokrájané na veľké kocky dáme variť, kým voda zovrie. Potom necháme vychladnúť. Cibuľu scedíme cez sitko a vodu nalejeme do sklenej fľaše. Po umytí šampónom, vlasy prelejeme cibuľovým vývarom a masírujeme ako som písala vyššie. Opakujte túto procedúru dvakrát za týždeň.


3. TRIK - PROCEDÚRY PRE RAST VLASOV
Rast vlasov podporíte rôznymi kúrami a zábalmi na prírodnej báze, ktoré si vieme pripraviť v pohodlí domova.

Olejová kúra
Naneste zohriaty (nie horúci) olivový olej končekmi prstov na pokožku hlavy a korienky vlasov a masírujte 5 minút krúživými pohybmi.

Cibuľová kúra č. 1
Potrebujeme 1 stredne veľkú červenú cibuľu. Cibuľu rozmixujeme a precedíme šťavu cez sitko do pohára. Tuhý odpad vyhodíme a šťavu masírujeme do pokožky hlavy po dobu 5 minút. Necháme pôsobiť vo vlasoch ďalších 30 minút a následne umyjeme vlasy šampónom. Opakujeme dvakrát za týždeň.

Cibuľová kúra č. 2
Potrebujeme 1 stredne veľkú červenú cibuľu. Cibuľu rozmixujeme a precedíme šťavu cez sitko do pohára. Do iného pohára vlejeme 4čl cibuľovej šťavy. Pridáme 1čl medu a miešame, kým nie je med úplne roztopený. Vlasovú vodu masírujeme do pokožky a korienkov. Potom umyjeme vlasy šampónom ako obvykle. Pre lepšie výsledky odporúčam opakovať trikrát do týždňa.

Cibuľová kúra č. 3
4čl cibuľovej vody, 1čl kokosového oleja a 1čl olivového oleja zmiešame v pohári tak, aby vznikla jednotná zmes. Túto zmes vmasírujeme do korienkov vlasov a necháme pôsobiť 2 hodiny. Potom vlasy umyjeme šampónom ako obvykle. Opakovať 2-3krát do týždňa.


4. TRIK - DETOX
Pri raste vlasov je dôležitý detox pokožky. Nakoľko používame šampóny z drogérie plné sulfátov, parabénov, silikónov a iných zložiek. Všetky tieto nežiadúce a "nenaturálne" zložky kozmetiky sa zhromažďujú na povrchu hlavy pri korienkoch a tvoria spolu s odumretou pokožkou vrstvu šupiniek, ktoré je potrebné odstrániť detoxikačnou kúrou. Tú robím v salóne a sú na ňu špeciálne produkty a oleje, ktoré prečistia pokožku a zbavia ju nežiadúcej vrstvy. Po detoxikačnej kúre sa pokožka prečistí a živiny sa tak môžu bez problémov dostať do vlasovej cibuľky a vyživiť vlas. Vlasy budú potom rýchlejšie rásť a menej vypadávať - prečistia sa póry v pokožke a koža bude voľne dýchať. 



5. TRIK - PITNÝ REŽIM
Pitný režim je dôležitý pre celé telo (nie len pre vlasy). Prijímaním dostatočného množstva vody sa telo zbavuje škodlivín (toxínov) a dáva tak priestor pre prijímanie živín. To platí aj pre peknú postavu, nie len pre pekné vlasy. Dokonca sa správnym pitným režimom môžeme zbaviť aj celulitídy.


6. TRIK - UMÝVANIE VLASOV
Vlasy odporúčam umývať 2-3 krát do týždňa. Najlepšie (a to odporúčam aj zákazníčkam s dlhými vlasmi) je umývať ich 1 krát do týždňa. Častým umývaním sa vlasy viac mastia, suší sa vlasová pokožka, vlasy sú suchšie a farbené či poškodené vlasy sú náchylnejšie na lámanie koncov. Keď sa konce vlasov lámu, máte pocit akoby ste mali vlasy roky rovnakej dĺžky. Pritom vlasy síce rastú, no neustále konce odpadávajú. Preto je dôležitá aj starostlivosť pri sušení vlasov. 

Nikdy vlasy:
- nebaľte silným zatočením do osušky.
- nečešte mokré, nechajte ich najskôr voľne presušiť a potom jemne rozčešte.
- nečešte hrebeňom, ale riedkou kefou a jemne! Nie trhavo.
- nenechávajte mokré, tesne pred spaním. Mokré vlasy sú veľmi krehké a okrem uzlenia, sa lámu.
- neobmotávajte silno gumičkou. Vlasy sa tým lámu v mieste, kde sú zopnuté. Použite radšej sponu alebo štipec do vlasov.


7. TRIK - TEPELNÁ ÚPRAVA VLASOV
Ak chcete mať krásne lesklé a dlhé vlasy, vyhnite sa ich fénovaniu a žehleniu. Mnohé z vás si vlasy nedostatočne vyfénujú/vysušia a potom ich polovlhké žehlia. Dokonca bez spreja pre tepelnú ochranu vlasov. Toto je ich smrť! Voda vo vlase pri žehlení zovrie a vlasy sa spália a potom konce odpadávajú. Vlasy vám tak nikdy nedorastú a navyše na ich koncoch budete mať biele "guličky", ktoré nepekne ukážu, keď vám na vlasy zasvieti slnko.


8. TRIK - POHYB
Veľmi dôležitý je aj pohyb. Nie len pre peknú postavu, psychiku ale aj pre pekné vlasy a nechty. Keď telo okysličíte, zavďačí sa vám peknými a rýchlo rastúcimi vlasmi. Stačí každý deň 30 minútová prechádzka. Aj to je viac, ako nič.

9. TRIK - STRAVA A VITAMÍNY
Odporúčam vlasové hnojivo (overené zákazníčkami) alebo iné vitamíny, ktoré ponúkajú v lekárni. Napríklad Zinok alebo Železo.




10. TRIK - STRIHANIE
Stretávam sa s názorom "vlasy som si nestrihala rok, lebo ich chcem mať dlhé". Pre zdravé a dlhé vlasy je dôležité pravidelné podstrihnutie končekov. Zamedzí sa tým ich štiepeniu a následnému lámaniu (odpadávaniu koncov vlasov) pri česaní. Rovnako sa podporí aj ich rast a "odľahčením" vlasov a zamedzí aj ich padaniu. Mýtus, že strihaním vlasy budú hustejšie, je skutočne len mýtus. Nie je to pravda. Ak máte geneticky jemné a riedke vlasy, nič s tým žiaľ neurobíte. Viem to aj podľa seba. Celé dospievanie som mala krátke vlasy a dnes nie sú o nič hustejšie ako boli v mojich šiestich rokoch :D

Na záver pre hejterov - celý článok som písala z vlastnej hlavy, všetko čo píšem sú moje vlastné skúsenosti a nič z toho som neopísala zo žiadnej inej webstránky.

Zdroj foto: internet

Žiadne komentáre:

Autor obrázkov motívu: MadCircles. Používa službu Blogger.